Veiligheid op de Filipijnen

De Filipijnen zijn de laatste tijd op soms negatieve wijze in het nieuws geweest. Tóch is de veiligheid de laatste jaren flink toegenomen. We noemen een paar onderwerpen:

Uitbarsting van de Taal vulkaan

In januari werden we opgeschrikt door een plotseling activiteit van de vulkaan Taal, ten zuiden van de hoofdstad Manila.

Er werden voorzorgsmaatregelen genomen door evacuatie van de omgeving. De verwacht grotere uitbarsting is uitgebleven en er zijn géén slachtoffers gevallen.

Godsdienst extremisme

De zuidelijke provincies van de Filipijnen kennen grote verschillen in de godsdiensten en de gebieden grenzen aan landen Indonesië en Maleisië. Dat is in de voorbije jaren meerdere keren een aanleiding geweest tot onlusten.

In het jaar 2017 heeft het Filipijnse leger stevig ingegrepen in de stad Marawi op het eiland Mindanao en die ingreep is blijkbaar succesvol geweest. Sinds die tijd zijn er géén meldingen neer geweest van onlusten in de godsdienstsfeer.

Bestrijding drugs

President Duterte ondervindt nogal wat kritiek van de westerse pers terwijl hij op handen gedragen wordt door de bevolking. Met name heeft het westen kritiek op zijn bestrijding van het extreme gebruik van drugs (crystal meth): dat gaat met harde hand en er zijn mensen overleden bij de acties van de politie.
De bevolking heeft echter een veel veiliger gevoel gekregen door de harde aanpak van het drugsgebruik en men heeft zeker de indruk dat er juist veel doden zijn voorkomen....

Als u een regelmatig bezoeker van het land bent, 'proeft' u het verschil op straat. Het is gewoonweg rustiger geworden.

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 06 2060 8418

Email: info@filitravel.nl