Veiligheid op de Filipijnen

Natuurlijk wilt u op een veilige manier op vakantie gaan en dan is het prettig hierover iets méér te weten. We noemen hier een paar onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn:

Veerboten

Op veel websites kun je lezen dat het gebruik van een veerboot best gevaarlijk kan zijn door de overbelading. Dat klopt, jammer genoeg!

Daarom maken wij gebruik van maatschappijen, die strikte regels nahouden op dit gebied: liever een paar Euro's extra betalen dan in een situatie terecht komen die je niet wilt.

Terrorisme en ontvoeringen

De Filipijnen grenzen aan Indonesië en Maleisië en in de buurt van die grenzen komt het verschil in godsdienst naar boven. Dat geeft wrijving in die gebieden en het wordt toeristen afgeraden daar naartoe te gaan. 

Hoewel er al jarenlang geen ontvoeringen zijn geweest, neemt Filitravel géén risico: wij blijven in de veiligheid.

Typhoons

In de tropen komen stormen van een enorme omvang voor. Op de Filipijnen dus ook.... Reizen buiten de stormperiode is een eenvoudige oplossing. Vermijd daarbij in ieder geval de maanden september en oktober. Dat is de aangewezen typhoon periode!

Uw veiligheid staat voorop.

Bewaking

In een land waarvan een groot deel van de bevolking in armoede leeft, komt uiteraard misdaad voor. Veel bedrijven, banken en restaurants hebben hun eigen veiligheid geregeld met bewakers.

Misschien is het geen prettig gezicht maar u kunt wel zonder problemen rondwandelen....

Algemeen

De veiligheid op de Filipijnen is de laatste jaren enorm toegenomen. Hoewel er veel kritiek in de westerse pers is op de huidige president, heeft hij wél de criminaliteit flink verminderd. Hij wordt hoog gewaardeerd door de bevolking!

Voor u betekent het een onbezorgd bezoek aan het land en daar gaat het om....

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl