Stranden
De Filipijnen bestaan in totaal uit 7107 eilanden en er is dus een overvloed aan stranden. De resorts liggen meestal aan mooie witte zandstranden met een heldere zee. Daardoor zijn ze dus geschikt voor het echte strandvermaak zoals zonnen en zwemmen. Natuurlijk blijft het oppassen met het zonnen in de Filipijnen. Het land ligt vlakbij de evenaar en de straling van de zon is veel intenser dan we gewend zijn. 

Als je zelf een beetje rondloopt in de omgeving zul je wellicht schitterende kleine strandjes vinden. Daarmee heb je je eigen ‘prive-strand’.

Massage en spa
In geheel Zuid Oost Azië is de verzorging van het lichaam de normaalste zaak van de wereld. Massage, sauna en baden zijn een onderdeel van de Aziatische cultuur en dat zie je bijna overal terug. In steden zijn massagesalons en spa’s overal te vinden, zelfs in een winkelcentrum. Ook de stranden kennen vaak een massageservice: voor een klein bedrag kunt u een lichaamsmassage krijgen aan het strand. Een dergelijke massage wordt zeer vakkundig gegeven. De kunst van een goede massage wordt op de Filipijnen van de ouders op de kinderen overgegeven.

Uitgaan
De grote steden bieden natuurlijk volop gelegenheid tot uitgaan. Je kunt een keuze maken uit disco’s van allerlei formaat en deze gelegenheden hebben bijna altijd live muziek. De kwaliteit van de bands is hoog: Filipijnen houden van zingen en veel mensen bespelen een instrument.
In tegenstelling tot de omringende landen is het op de Filipijnen geen probleem om alcohol te drinken. De christelijke achtergrond staat het gebruik van alcohol gewoon toe.
In de buurt van resorts zijn altijd kleine strandbarretjes te vinden waar je een heerlijke cocktail kunt bestellen.

Filipijnse bijzonderheden:
 

De natuur
Het massatoerisme is nog niet ontwikkeld en daardoor zijn de bezienswaardigheden nog te zien in hun oorspronkelijke vorm zonder toeristische aankleding.

 

De taal
De tweede officiële taal van de Filipijnen is Engels. Daardoor is het mogelijk ook buiten hotels en resorts te praten met de lokale bevolking.

 

Ruim 7000 eilanden
Uiteraard geven deze eilanden een keuze uit alle soorten stranden en heel bijzondere duikplekken. 
Daarnaast komen er unieke diersoorten voor, bijvoorbeeld het Tarsier aapje: de zee tussen de eilanden geeft een natuurlijke bescherming voor de invloed van andere eilanden. 

 

Christelijke cultuur
In het enige katholieke land in Zuid Oost Azië wordt u niet beperkt in het eten en drinken (niet kosjer of halal) en het dragen van westerse, minder verhullende kleding is geen probleem.

De resorts
Buiten de grote steden wordt vaak een resort geboekt. In een resort heb je de beschikking over je eigen huisje of kamer met badkamer. De airconditioning zorgt ervoor dat de muggen buiten blijven en je een ongestoorde nacht kunt hebben.
De Aziatische gastvrijheid staat in hoog aanzien en de Filipijnen zijn daarop zeker geen uitzondering. Het personeel zal alles doen om het u naar de zin te maken en het mooie is dat ze zonder uitzondering allemaal Engels spreken. U kunt dus gewoon met hen praten en uw wensen kenbaar maken. 

Restaurants
In de grote steden vind je veel internationale restaurants. De invloed van de Chinese en Japanse keuken is duidelijk merkbaar en de keuze is enorm. Over het algemeen is de kwaliteit van het eten uitstekend, zeker als je een liefhebber bent van vis.
Buiten de grote steden en in de toeristengebieden is de kwaliteit van het voedsel misschien nog wel beter dan in de grote steden. De vis is vaak dezelfde dag gevangen en wordt ’s avonds opgediend. Je hoeft niet lang te zoeken om een restaurant te vinden op het strand met een uitstekende keuken en een aangenaam (live!) gitaarmuziekje op de achtergrond.
Dat is echte ontspanning….

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl