Rijstterrassen van Banaue
De steile hellingen van de bergen van de Cordillera zijn in beginsel niet de ideale plaats om rijst te verbouwen. Tijdens de kiemperiode moet de voet van de plantjes in het water staan en hoe hou je water vaste op een helling? De Ifugao stammen in het noorden van eiland Luzon hebben dat probleem opgelost door het aanleggen van terrassen op de hellingen van de bergen. Die aanleg is een enorm werk geweest en de terrassen vragen nog steeds veel onderhoud. Lange tijd hebben de terrassen tot de zeven wereldwonderen behoord.

Intramuros
Intramuros is de naam van de oude Spaanse binnenstad van Manila. Het huidige stenen fort Saniago werd gebouwd in 1591 en uiteraard wilden de Spaanse pioniers graag veilig wonen. Daarom werd een grote muur met stadspoorten om de aanliggende huizen gebouwd. Het gedeelte binnen de muren werd Intramuros genoemd. Als je binnen de oude stadsmuren rondwandelt, heb je echt het gevoel in Spanje rond te lopen. Je vindt hier ook de San Augustin Church, de oudste katholieke kerk van de Filipijnen.

Spaanse bouwwerken
Verspreid over de Filipijnen vind je overal goed bewaarde restanten van de Spaanse overheersing. In de stad Dumaguete op het eiland Negros staat bijvoorbeeld de oude Spaanse vuurtoren nog in volle glorie. Overal op het eiland Bohol zie je de oude klokkentorens, die werden gebruikt om te waarschuwen voor een naderende vijand. Ook vind je daar Baclayon Church. Deze kerk is de op een na oudste kerk van de Filipijnen en is helemaal gebouwd van koraalsteen.
In Sorsogon is de Augustinuskerk een voorbeeld van de Spaanse overblijfselen.

Filipijnse bijzonderheden:
 

De natuur
Het massatoerisme is nog niet ontwikkeld en daardoor zijn de bezienswaardigheden nog te zien in hun oorspronkelijke vorm zonder toeristische aankleding.

 

De taal
De tweede officiële taal van de Filipijnen is Engels. Daardoor is het mogelijk ook buiten hotels en resorts te praten met de lokale bevolking.

 

Ruim 7000 eilanden
Uiteraard geven deze eilanden een keuze uit alle soorten stranden en heel bijzondere duikplekken. 
Daarnaast komen er unieke diersoorten voor, bijvoorbeeld het Tarsier aapje: de zee tussen de eilanden geeft een natuurlijke bescherming voor de invloed van andere eilanden. 

 

Christelijke cultuur
In het enige katholieke land in Zuid Oost Azië wordt u niet beperkt in het eten en drinken (niet kosjer of halal) en het dragen van westerse, minder verhullende kleding is geen probleem.

Corregidor Island
In de mond van de baai van Manila ligt Corregidor Island. In de tweede wereldoorlog is dit strategische gelegen eiland het toneel geweest van zware gevechten tussen de Japanse en Amerikaanse soldaten. Aanvankelijk werden de Amerikanen van het eiland verdreven door de Japanners en zij bezetten het eiland en beheersten daarmee de toegang tot de stad Manila met zware kanonnen. In 1944 heroverde het Amerikaanse leger het eiland ten koste van de levens van veel Japanse soldaten. De kanonnen en barakken uit die stijd staan nog steeds in hun oorspronkelijke staat op het eiland. Vanuit Manila worden boottochten georganiseerd naar Corregidor.

Jeepneys
Na de tweede wereldoorlog verliet het Amerikaanse leger de Filipijnen en lieten daarbij veel van hun oudere materieel achter. Daarbij bleven ook veel legerjeeps achter. De Filipijnse bevolking heeft veel van deze jeeps een tweede leven gegeven. Het chassis werd doormidden gezaagd en verlengd zodat er meer zitplaatsen ontstonden. Dat was het ontstaan van de Jeepney. Ze worden gebruikt als openbaar vervoer en ze rijden meestal op een vaste route, die op de buitenkant van de Jeepney staat aangegeven.

Een groot nadeel is de vervuiling door de oude motoren en een verbod hangt in de lucht.

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl