Action Centers
Verspreid over het land zijn er verschillende aanbieders van sportieve activiteiten in groepsverband. Wandel- en fietstochten door de omgeving, het afdalen in grotten en ravijnen en het beklimmen van watervallen worden aangeboden in Moalboal, Cebu, Mindoro en Cagayan de Oro. ’s Morgens vroeg vertrekken de groepen en laat in de middag komen ze weer onder de modder en doodmoe terug op de thuisbasis, klaar om aan te vallen op de welverdiende verfrissing aan de bar.

Surfen
Op veel plaatsen bestaat de mogelijkheid om te windsurfen maar het is niet zo bekend dat de Filipijnen ook de mogelijkheid bieden voor wavesurfen. La Union in het noorden van het eiland Luzon en de eilanden aan de Oostzijde van de Filipijnen hebben golven die te vegelijken zijn met het Great Barrier Reef in Australie. Kiteboarden behoort in de meer toeristische omgevingen ook tot de mogelijkheden.

Skydiving
De provincie Batangas op slechts een paar uur afstand van de hoofdstad Manila biedt de mogelijkheid tot skydiving en parachutespringen. Of u nu een solo- of duosprong wilt maken: hier kunt u uw vliegangst definitief overwinnen tegen een zeer redelijke prijs.

Ook in de omgeving van de stad Cebu bestaat de mogelijkheid om de eerste sprong vanuit een vliegtuig te maken.

Filipijnse bijzonderheden:
 

De natuur
Het massatoerisme is nog niet ontwikkeld en daardoor zijn de bezienswaardigheden nog te zien in hun oorspronkelijke vorm zonder toeristische aankleding.

 

De taal
De tweede officiële taal van de Filipijnen is Engels. Daardoor is het mogelijk ook buiten hotels en resorts te praten met de lokale bevolking.

 

Ruim 7000 eilanden
Uiteraard geven deze eilanden een keuze uit alle soorten stranden en heel bijzondere duikplekken. 
Daarnaast komen er unieke diersoorten voor, bijvoorbeeld het Tarsier aapje: de zee tussen de eilanden geeft een natuurlijke bescherming voor de invloed van andere eilanden. 

 

Christelijke cultuur
In het enige katholieke land in Zuid Oost Azië wordt u niet beperkt in het eten en drinken (niet kosjer of halal) en het dragen van westerse, minder verhullende kleding is geen probleem.

Raften
De Rio Grande in de plaats Cagayan de Oro op het eiland Mindanao is een echte uitdaging voor een groep rafters. Het is de grootste rivier van de Filipijnen en de stroming is perfect om een uitputtende slag met het water te leveren. De omgeving wordt op dit moment door het Ministerie van Buitenlande Zaken als niet geheel veilig aangemerkt. Een andere plaats waar geraft kan worden is het eiland Luzon, met name in de regentijd. Geniet van de schitterende omgeving op de rustige plekken in de rivier en ga tot het uiterste in de stroomversnellingen!

Kanotochten
Op de meest beschermde plaatsen in de tropische zee is geen gemotoriseerd verkeer toegestaan. Daar wordt gebruik gemaakt van een zeekano om de ongerepte natuur in zjn volle schoonheid te bekijken. Met een banka (plaatselijke boten met twee drijvers) wordt u naar een beschermd gebied gebracht om daar in een zeekayak over te stappen die achter de boot is mee gesleept. Op eigen kracht peddelt u tussen de vulkanische rotsen in het onwaarschijnljk blauwe water. Dit is niet te beschrijven. Dit moet u meemaken.

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl