Als u regelmatig medicijnen neemt voor een kwaal of ziekte, is het verstandig de namen van die medicijnen op te schrijven en mee te nemen. Bij verlies is het dan stukken eenvoudiger om uw voorraad weer aan te vullen. Overigens raden wij aan om een dubbele voorraad medicijnen mee te nemen: een voorraadje in de handbagage en een voorraadje in uw koffer geven u extra zekerheid.

Op verzoek van huisartsen, ggd's, apotheken en patiëntenverenigingen is een Europees Medisch Paspoort (EMP) ontwikkeld. Het kan erg praktisch zijn om het paspoort op zak te hebben als u op reis gaat. Een groot voordeel voor de houder van het paspoort is dat alle vroegere en/of huidige gezondheidsproblemen in dringende gevallen in binnen- en buitenland kunnen worden onderkend. Naast gegevens over medicijngebruik en gegevens over ziekten of aandoeningen, wordt er aangegeven wie er in dringende gevallen kan worden gewaarschuwd en wie de behandelende arts is. Het EMP is opgesteld in elf Europese talen. 
Het EMP is, tegen een geringe vergoeding, verkrijgbaar bij huisartsen, apotheken, medisch specialisten, ggd's, patiëntenverenigingen, medische hulpdiensten en sommige (reis)boekhandels. Het EMP kan ook problemen met de douane bij de invoer van medicijnen oplossen.

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl