Het originele eten op de Filipijnen bestaat uit rijst, groenten, vlees en vis. In het bijzonder de vis wordt nauwlettend in de gaten gehouden op de versheid. Er zijn ook enkele Filipijnse gerechten die met rauwe vis worden bereid: ‘Kilawin’ is een van die gerechten en is een echte aanrader!

Onderweg kom je veel kleine kraampjes tegen waar eten verkocht wordt. Hier kun je zonder gevaar gerust een hapje meeëten. De gerechten worden voor je neus bereid en er zijn soms verrassend lekkere dingen bij, zoals 'Crispy Pata'. 
Een typisch Filipijnse lekkernij is de 'balut'. We verraden niet wat het is, maar het schijnt enorm goed te zijn voor de potentie. En dat het werkt wordt wel bewezen door de bevolking van ruim 100 miljoen Filipijnen!

Natuurlijk zijn er ook internationale gerechten, zeker in de grotere steden. Ook de fastfood ketens als Burger King, KFC en McDonald’s hebben de weg naar de Filipijnen gevonden.
Naast die restaurants hebben de Filipijnen ook hun eigen fastfood-bedrijven, zoals Jollibee (hamburgers) en Chow King (chinees). 

Het drinken van kraanwater wordt sterk afgeraden. De plaatselijke bevolking drinkt uit de kraan zonder ziek te worden maar onze Westerse darmen kunnen dat minder goed verdragen. Het nemen van ijsblokjes in frisdrank kan ook gevaarlijk zijn als die zijn gemaakt van kraanwater. 

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl