We kunnen hier alleen het advies van de Rijksoverheid herhalen en dat is dus exact wat we hebben gedaan. Natuurlijk is het mogelijk om in de met de kleur rood gekenmerkte gebieden te gaan reizen maar uit onze eigen ervaringen raden we u dat écht af vanwege uw veiligheid. 

De gebieden die op de kaart zijn aangegeven als minder veilig en onveilig liggen allemaal in het zuiden van de Filipijnen, op het eiland Mindanao. Daar grenst het land aan Indonesië, het grootste Islamitische land ter wereld en de onveiligheid wordt gekenmerkt door de verschillen in het Roomse geloof en het Islamitische geloof.

Reisverzekering

Een reisverzekering geeft geen dekking voor de gevolgen van opstand, oorlogshandelingen enzovoort. Dat is omschreven in de zogenaamde molestclausule van uw verzekeringsmaatschappij en de oorzaak is eigenlijk heel simpel: een verzekeringsmaatschappij kan financieel niet krachtig genoeg zijn om de gevolgen van oorlog etc. te vergoeden.

Voor Nederlandse reizigers is daarom het Calamiteitenfonds opgericht, dat wél dekking biedt voor deze oorzaken. Kijk voor de omschrijving van die dekking op de website van het Calamiteitenfonds.

Tip: Als u een reis boekt, controleer dan of het bedrijf waarbij u boekt is aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Reisadvies

Rood: Niet reizen.

Bruin: Alleen noodzakelijke reizen.

Geel: Bereisbaar met veiligheidsrisico's.

 

Controleer de laatste situatie op de website van de Rijksoverheid voor uw vertrek. Daarmee bent u volledig op de hoogte.

Waarom Filitravel?

✔ Ruim 10 jaar ervaring
✔ De beste prijzen
✔ Zekerheid garantiefonds GGTO
✔ Aangesloten bij het calamiteitenfonds

T: 013 7370180

Email: info@filitravel.nl