Reis promo zomervakantie 17 dagen: € 1.180,- pp

Reisbeschrijving

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor Het Lotus Garden hotel, een hotel in het oude centrum van Manila. Het is een keurig hotel met schone kamers en zeer vriendelijk personeel.

Manila biedt talrijke héél interessante zaken voor de bezoeker: het Spaanse fort Santiago, de oudste kerk van de Filipijnen San Augustin, Rizal Park, veel winkels met aantrekkelijke prijzen en vooral veel mensen.

Manila Lotus Standard Room

press to zoom

Stadsgezicht Manila

press to zoom

Manila Cathedral

press to zoom
1/1

Dag 3 t/m 5

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. Met een binnenlandse vlucht gaat u naar de plaats Cebu. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en met een busje gaat u naar de plaats Moalboal aan de westkust van het eiland Cebu. Er gaan een paar actieve dagen aanbreken: naast de uitstekende duikmogelijkheden biedt Moalboal de gelegenheid om de benen eens flink te strekken met 'outdoor-activiteiten'. In groepsverband kunt u hier rivierkloven beklimmen en afdalen, mountain biken in de omgeving en nog veel meer. De Kawasan watervallen moet u gewoonweg gezien hebben: een korte wandeling door het bos brengt u bij deze schitterende plek. U verblijft pal aan zee in het Tipolo Beach Resort en uw gastheer Jochen zorgt goed voor uw welzijn.

.

Tipolo Beach Resort

press to zoom

Mountain Biking Moalboal

press to zoom

Kawasan watervallen

press to zoom
1/1

Dag 6 t/m 8

Vanuit Moalboal wordt u per auto naar de kleine zeehaven van Sibulan gebracht en met een veerboot maakt u de korte oversteek naar het eiland Negros. Hier wordt u opgewacht en naar KAV's beach Resort aan de oostkust van het eiland gereden. 

Negros biedt de bezoeker een unieke blik op de 'originele' Filpijnen: het eiland vond haar inkomen uit het verbouwen van suikerriet en de  wereldwijde consumptie van suiker is sterk afgenomen. Nu is men druk bezig andere vormen van bestaan te vinden.

Het toerisme concentreert zich vooral rond de kustplaatsen van dit eiland: de duikstekken zijn uniek. De streek rond Apo Island is een maritiem natuurreservaat en het zien van zeeschildpadden is bijna normaal voor duikers en snorkelaars. De Twin Lakes zijn de natuurlijke drinkwatervoorziening van het eiland en het regenwoud rond deze meren is adembenemend. De plaatselijke markt van het plaatsje Malatapay moet je gewoonweg gezien hebben als je hier in de buurt bent.

KAV's Beach Resort

press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Dag 9 t/m 13

Vanuit Negros gaat u met een snelboot naar het eiland Siquijor. Dit eiland staat op de Filipijnen om de 'witch craft' (heksen!) waardoor de overige bewoners soms afgeschrikt raken. Siquijor heeft een heel eigen charme doordat het eiland nog niet echt onder invloed van het toerisme is. Je ziet hier Spaanse gebouwen, glooiende heuvels en onberoerde grotten. De zee staat erom bekend dat die ter plaatse erg helder is en dat is natuurlijk ideaal voor snorkelaars en duikers.

Het verblijf in het Coco Grove resort is luxe: het langgerekte resort langs de kust heeft drie zwembaden en een klein parkje met wilde vogels.

press to zoom
press to zoom

Cambugahay Watervallen

press to zoom
1/1

Dag 12 t/m 14

Vanuit Siquijor gaat u per boot naar de stad Tagbilaran op het eiland Bohol. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en naar  uw resort gebracht.

Bohol heeft een leuk zandstrand met veel resorts en restaurants en tegelijkertijd heeft het binnenland ook nogal wat te bieden in de vorm van de Chocolate Hills, de Baclayon kerk, de Loboc rivier. Heel bijzonder om te zien zijn de kleinste aapjes ter wereld: de Tarsier aapjes. Als u wilt kunt u de zee opgaan om de dolfijnen te zien of u kunt besluiten wat verder te varen en naar de Walvishaaien te kijken.

De overnachtingen zijn gepland in het Lost Horizon Resort aan het strand van Alona Beach. Het is een keurig resort midden in het 'leven' van Bohol. 

Lost Horizon Resort
Lost Horizon Resort

Op Alona Beach

press to zoom

Chocolate Hills

press to zoom

Dolfijnen

press to zoom
1/1

Dag 15

U wordt naar de luchthaven van Bohol gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar het Lotus Garden Hotel voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven (gelijke prijs). Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 16 en 17

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.