Reis 2109BR

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de oude binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor The Bayleaf Intramuros, een hotel in het historische centrum van Manila. Het ligt perfect om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en de service is oók perfect.

Een goed hotel op de juiste plaats….

The Bayleaf Intramuros
The Bayleaf Intramuros
press to zoom

Stadsgezicht Manila

press to zoom

Manila Cathedral

press to zoom
1/1

Dag 3 t/m 5

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. Met een binnenlandse vlucht gaat u naar de plaats Legazpi in het zuiden van het eiland Luzon. Vanuit Legazpi wordt u per auto naar uw bestemming gebracht: het plaatsje Donsol.

Donsol staat bekend om de trek van de Walvishaaien. Deze grootste vissen ter wereld hebben hier een natuurlijke trek door de eilanden van de Filipijnen, op zoek naar hun voedsel: plankton. De natuurlijke trek van de Walvishaaien vindt in deze omgeving plaats vanaf medio november tot halfweg de maand mei. In de maand februari zijn hier de meeste Walvishaaien te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Het verblijf is voorzien in het Vitton Resort dat pal aan de opstapplaats voor de excursies naar deze dieren ligt.

.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Dag 6 t/m 9

Vanuit Donsol wordt u naar de luchthaven van Legazpi gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u naar de stad Cebu op het gelijknamige eiland. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en met een busje gaat u naar de plaats Moalboal aan de westkust van het eiland Cebu. Er gaan een paar actieve dagen aanbreken: naast de uitstekende duikmogelijkheden biedt Moalboal de gelegenheid om de benen eens flink te strekken met 'outdoor-activiteiten'. In groepsverband kunt u hier rivierkloven beklimmen en afdalen, mountain biken in de omgeving en nog veel meer. De Kawasan watervallen moet u gewoonweg gezien hebben: een korte wandeling door het bos brengt u bij deze schitterende plek. U verblijft pal aan zee in het Tipolo Beach Resort en uw gastheer Jochen zorgt goed voor uw welzijn.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Dag 10 t/m 13

Vanuit Moalboal wordt u per auto naar de kleine zeehaven van Sibulan gebracht en met een veerboot maakt u de korte oversteek naar het eiland Negros. Hier wordt u opgewacht en naar het Thalatta Resort aan de zuidkust van het eiland gereden. 

Negros biedt de bezoeker een unieke blik op de 'originele' Filpijnen: het eiland vond haar inkomen uit het verbouwen van suikerriet en de  wereldwijde consumptie van suiker is sterk afgenomen. Nu is men druk bezig andere vormen van bestaan te vinden.

Het toerisme concentreert zich vooral rond de kustplaatsen van dit eiland: de duikstekken zijn uniek. De streek rond Apo Island is een maritiem natuurreservaat en het zien van zeeschildpadden is bijna normaal voor duikers en snorkelaars. De Twin Lakes zijn de natuurlijke drinkwatervoorziening van het eiland en het regenwoud rond deze meren is adembenemend. De plaatselijke markt van het plaatsje Malatapay moet je gewoonweg gezien hebben als je hier in de buurt bent.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1

Dag 14 t/m 18

Vanuit het Thalatta resort wordt u naar de luchthaven van de stad Dumaguete gebracht en met twee binnenlandse vluchten gaat u naar het plaatsje Caticlan. Vanuit Caticlan gaat u per bus en boot naar de juiste aanlegplaats op het eiland Boracay. Boracay staat bekend om de enorm witte stranden en wordt wereldwijd tot de 'top 10' van beste stranden gerekend. In de avonden wordt het eilandje een uitgaansparadijs door talloze disco's en restaurantjes en overdag kunt u volop genieten van strandplezier. U moet hier niet naartoe gaan als u op zoek bent naar rust: daarvoor zijn er andere plaatsen op de Filipijnen.

De overnachtingen zijn gepland in het mooie Nigi Nigi Nu Noos resort, een verblijf dat direct aan het strand ligt. Door de beschutte ligging hebt u een rustig verblijf in de drukte.

Nigi Nigi Lobby
Nigi Nigi Lobby
press to zoom
Nigi Nigi Deluxe room
Nigi Nigi Deluxe room
press to zoom
Boracay beach
Boracay beach

The perfect beach!

press to zoom
1/1

Dag 19

U wordt per boot en bus naar de luchthaven van Caticlan gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar het Bayleaf Intramuros hotel voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven. Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 20 en 21

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.