Reis 2105BH

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de oude binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor The Bayleaf Intramuros, een hotel in het historische centrum van Manila. Het ligt perfect om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en de service is oók perfect.
Een goed hotel op de juiste plaats....

Lotus Garden Grande Deluxe Room

press to zoom

Stadsgezicht Manila

press to zoom

Manila Cathedral

press to zoom
1/1

Dag 2 en 3

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. 

Met een binnenlandse vlucht wordt koers gezet naar de plaats Puerto Princesa op het eiland Palawan. Het hotel aldaar is Acacia Tree Garden. Het ligt aan de rand van de stad: plaatsjes aan zee zijn hier niet zo geschikt voor een resort. De zee is namelijk ter plekke eer ondiep.

Puerto Princesa staat bekend om haar ondergrondse rivier die bevaren kan worden. Het is een schitterende ervaring omdat de rivier van binnen vokomen onberoerd is gelaten. Er zijn dus geen paadjes, lampjes etc.

Verder is Honda Bay, een inham van de zee, erg geliefd om een dag te bezoeken. Er zijn verschillende eilandjes waarop aangelegd wordt en de afsluiter is Sombrero Island, waar u van een drankje kunt genieten.

.

Acacia Tree Garden
Acacia Tree Garden
press to zoom

Ondergrondse rivier

press to zoom

Sombrero Island

press to zoom
1/1

Dag 5 t/m 9

Vanuit Puerto Princesa gaat u naar het noorden met een pendeldienst per minibus. Het is een avontuurlijke tocht van 5 tot 6 uur over soms slechte wegen maar die ontberingen lonen de moeite. El Nido ligt aan de Bacuit Archipel en de omgeving wordt gekenmerkt door een overweldigend mooie natuur met blauwe lagunes, kleine eilandjes en strandjes en hoog oprijzende krijtrotsen. Het is een ideale omgeving om volledig op te gaan in de alom aanwezige natuur.

Het El Nido Beach hotel ligt in het dorpje El Nido zelf en in de avonden kunt u dus het gezelschap van anderen opzoeken, naar een restaurant gaan of u op een andere manier vermaken.

El Nido Beach hotel
El Nido Beach hotel
press to zoom

In de lagune

press to zoom

Zeester

press to zoom
1/1

Dag 10 t/m 13

Vanuit El Nido gaat u met een propellervlucht naar de stad Cebu. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en met een busje gaat u naar de plaats Moalboal aan de westkust van het eiland Cebu. Er gaan een paar actieve dagen aanbreken: naast de uitstekende duikmogelijkheden biedt Moalboal de gelegenheid om de benen eens flink te strekken met 'outdoor-activiteiten'. In groepsverband kunt u hier rivierkloven beklimmen en afdalen, mountain biken in de omgeving en nog veel meer. De Kawasan watervallen moet u gewoonweg gezien hebben: een korte wandeling door het bos brengt u bij deze schitterende plek. U verblijft pal aan zee in het Tipolo Beach Resort en uw gastheer Jochen zorgt goed voor uw welzijn.

Tipolo Beach Resort

press to zoom

Mountain Biking Moalboal

press to zoom

Kawasan watervallen

press to zoom
1/1

Dag 14 t/m 18

Vanuit het resort wordt u naar de zeehaven van stad Cebu gebracht en vervolgens gaat u met een snelboot naar het eiland Bohol. Natuurlijk wordt u van de zeehaven naar uw resort gebracht.

Bohol heeft een leuk zandstrand met veel resorts en restaurants en tegelijkertijd heeft het binnenland ook nogal wat te bieden in de vorm van de Chocolate Hills, de Baclayon kerk, de Loboc rivier. Heel bijzonder om te zien zijn de kleinste aapjes ter wereld: de Tarsier aapjes. Als u wilt kunt u de zee opgaan om de dolfijnen te zien of u kunt besluiten wat verder te varen en naar de Walvishaaien te kijken.

De overnachtingen zijn gepland in het Lost Horizon Resort aan het strand van Alona Beach. Het is een keurig resort midden in het 'leven' van Bohol. U kunt er ook voor kiezen om in het Linaw Beach Resort te verblijven: het verblijf is wat luxer en rustiger, ligt ook direct aan zee op korte afstand van het drukke Alona Beach.

Linaw Beach Resort
Linaw Beach Resort

Rustig gelegen aan zee.

press to zoom

Chocolate Hills

press to zoom

Dolfijnen

press to zoom
1/1
Lost Horizon Resort
Lost Horizon Resort

Direct aan Alona Beach

press to zoom
Loboc rivier
Loboc rivier

Kleine watervalletjes tijdens de boottocht

press to zoom
Baclayon kerk
Baclayon kerk
press to zoom
1/1

Dag 19

U wordt naar de luchthaven van Bohol gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar het Bayleaf Intramuros Hotel voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven. Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 20 en 21

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.