Reis 2104BH

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de oude binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor The Bayleaf Intramuros, een hotel in het historische centrum van Manila. Het ligt perfect om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en de service is oók perfect.

The Bayleaf Intramuros
The Bayleaf Intramuros

In het hart van de historie!

press to zoom

Stadsgezicht Manila

press to zoom

Manila Cathedral

press to zoom
1/1

Dag 3 en 4

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. Met een binnenlandse vlucht wordt koers gezet naar de plaats Puerto Princesa op het eiland Palawan. Het hotel aldaar is Acacia Tree Garden dat aan de rand van de stad ligt.

Puerto Princesa staat bekend om haar ondergrondse rivier die bevaren kan worden. Het is een schitterende ervaring omdat de rivier van binnen vokomen onberoerd is gelaten. Er zijn dus geen paadjes, lampjes etc.

Verder is Honda Bay, een inham van de zee, erg geliefd om een dag te bezoeken. Er zijn verschillende eilandjes waarop aangelegd wordt en de afsluiter is Sombrero Island, waar u van een drankje kunt genieten.

.

Acacia Tree Garden
Acacia Tree Garden
press to zoom

Ondergrondse rivier

press to zoom

Sombrero Island

press to zoom
1/1

Dag 5 t/m 8

Vanuit Puerto Princesa gaat u naar het noorden met een pendeldienst per minibus. Het is een avontuurlijke tocht van 5 tot 6 uur over soms slechte wegen maar die ontberingen lonen de moeite. El Nido ligt aan de Bacuit Archipel en de omgeving wordt gekenmerkt door een overweldigend mooie natuur met blauwe lagunes, kleine eilandjes en strandjes en hoog oprijzende krijtrotsen. Het is een ideale omgeving om volledig op te gaan in de alom aanwezige natuur.

Het El Nido Beach hotel ligt in het dorpje El Nido zelf en in de avonden kunt u dus het gezelschap van anderen opzoeken, naar een restaurant gaan of u op een andere manier vermaken.

El Nido Beach hotel
El Nido Beach hotel
press to zoom

In de lagune

press to zoom

Zeester

press to zoom
1/1

Dag 9 t/m 11

Vanuit El Nido gaat u met een propellervlucht naar de stad Cebu en van hieruit gaat u met een normale vlucht naar de stad Dumaguete op het eiland Negros. Vanuit de luchthaven van Negros wordt u naar het Thalatta Resort aan de kust gebracht. Negros biedt de bezoeker een unieke blik op de 'originele' Filpijnen: het eiland vond haar inkomen uit het verbouwen van suikerriet en de  wereldwijde consumptie van suiker is sterk afgenomen. Nu is men druk bezig andere vormen van bestaan te vinden.

Het toerisme concentreert zich vooral rond de kustplaatsen van dit eiland: de duikstekken zijn uniek. De streek rond Apo Island is een maritiem natuurreservaat en het zien van zeeschildpadden is bijna normaal voor duikers en snorkelaars. De Twin Lakes zijn de natuurlijke drinkwatervoorziening van het eiland en het regenwoud rond deze meren is adembenemend. De plaatselijke markt van het plaatsje Malatapay moet je gewoonweg gezien hebben als je hier in de buurt bent.

Thalatta resort

press to zoom

Zeeschildpad Apo

press to zoom

Twin Lakes of Balinsasayao

press to zoom
1/1

Dag 12 t/m 14

Vanuit Negros gaat u met een snelboot naar het eiland Siquijor. Dit eiland staat op de Filipijnen om de 'witch craft' (heksen!) waardoor de overige bewoners soms afgeschrikt raken. Siquijor heeft een heel eigen charme doordat het eiland nog niet echt onder invloed van het toerisme is. Je ziet hier Spaanse gebouwen, glooiende heuvels en onberoerde grotten. De zee staat erom bekend dat die ter plaatse erg helder is en dat is natuurlijk ideaal voor snorkelaars en duikers.

Het verblijf in het Coco Grove resort is luxe: het langgerekte resort langs de kust heeft drie zwembaden en een klein parkje met wilde vogels.

press to zoom
press to zoom

Cambugahay Watervallen

press to zoom
1/1

Dag 15 t/m 18

Vanuit Siquijor gaat u met de boot de stad Tagbilaran op het eiland Bohol. Natuurlijk wordt u van de zeehaven naar uw resort gebracht.

Bohol heeft een leuk zandstrand met veel resorts en restaurants en tegelijkertijd heeft het binnenland ook nogal wat te bieden in de vorm van de Chocolate Hills, de Baclayon kerk, de Loboc rivier. Heel bijzonder om te zien zijn de kleinste aapjes ter wereld: de Tarsier aapjes. Als u wilt kunt u de zee opgaan om de dolfijnen te zien of u kunt besluiten wat verder te varen en naar de Walvishaaien te kijken.

Het verblijf wordt geregeld in het mooie Linaw Beach Resort als u in een rustige omgeving wilt verblijven of in het Lost Horizon Resort als u midden in het 'leven' wilt zitten.

Linaw Beach Resort
Linaw Beach Resort

Rustig gelegen aan zee.

press to zoom

Chocolate Hills

press to zoom

Dolfijnen

press to zoom
1/1
Lost Horizon Resort
Lost Horizon Resort

Direct aan Alona Beach

press to zoom
Loboc rivier
Loboc rivier

Kleine watervalletjes tijdens de boottocht

press to zoom
Baclayon kerk
Baclayon kerk
press to zoom
1/1

Dag 19

U wordt naar de luchthaven van Bohol gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar the Bayleaf Intramuros voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven. Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 20 en 21

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.