Reis 2103BH

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de oude binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor The Bayleaf Intramuros, een hotel in het historische centrum van Manila. Het ligt perfect om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en de service is oók perfect.

The Bayleaf Intramuros
The Bayleaf Intramuros

In het hart van de historie!

press to zoom

Stadsgezicht Manila

press to zoom

Manila Cathedral

press to zoom
1/1

Dag 3 t/m 6

Met een gids en privévervoer gaat u van Manila naar de rijstterrassen in het Cordilleragebergte. U wandelt door de eeuwenoude terrassen van Banaue en ziet de hangende doodskisten aan de bergwanden van Sagada. De overnachtingen zijn gepland in Native Village Inn, een resort gebouwd in de stijl van de oorspronkelijke Ifugao bevolking. Als u prijs stelt op iets meer luxe kunt u ook kiezen voor een verblijf in het Banaue Hotel.

Op de laatste dag wordt weer teruggereden naar Manila en u verblijft weer in het Lotus Garden Hotel. Het is een vermoeiende reis maar zeer zeker de moeite waard!

.

Native Village Inn: ontbijt

press to zoom

Het dorpje Bangaan in de rijstterrassen

press to zoom

Sagada: hanging coffins

press to zoom
1/1

Dag 7 t/m 9

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. Met een binnenlandse vlucht gaat u naar de stad Legzpi in het zuiden van het eiland Luzon. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en in een rit van een kleine twee uur naar uw resort in het plaatsje Donsol gebracht. Hier overnacht u in Vitton Beach Resort aan de opstapplaats voor de excursies naar de Walvishaaien. Bespreken is dus niet nodig: u stapt gewoonweg in een van de boten. Deze plaats laat u de Walvishaaien in de 'vrije natuur' zien op hun natuurlijke trek over de wereldzeeën. Deze dieren passen zich uiteraard niet aan de vakantiewensen van bezoekers aan en de dieren zijn alléén te zien in de periode van medio november tot medio mei. Bij de luchthaven van Legazpi bevindt zich de Mayon Vulkaan, die bekend staat om zijn perfecte vorm. De vulkaan is vrij actief en is zodoende niet altijd te bezichtigen!

Vitton Resort

press to zoom

Donsol Whale Shark

press to zoom

Mayon Vulkaan

press to zoom
1/1

Dag 10

Vanuit het resort wordt u weer naar de luchthaven van Legazpi gebracht. Met een vroege binnenlandse vlucht gaat u naar de stad Cebu op het gelijknamige eiland. Het is een van de grotere steden van de Filipijnen en daarom hebben we een kort verblijf in stad voorzien. U overnacht in het centrum van de stad, in het Mandarin Plaza Hotel. 's Avonds hebt u de gelegenheid om de stad zelf te ontdekken: u verblijft midden in het uitgaansgebied.

Mandarin Plaza
Mandarin Plaza

Deluxe King Room

press to zoom

Cebu Jeepney

press to zoom

Fort San Pedro

press to zoom
1/1

Dag 11 t/m 14

U wordt afgehaald van het Mango Park Hotel en met een busje gaat u naar de plaats Moalboal aan de westkust van het eiland Cebu. Er gaan een paar actieve dagen aanbreken: naast de uitstekende duikmogelijkheden biedt Moalboal de gelegenheid om de benen eens flink te strekken met 'outdoor-activiteiten'. In groepsverband kunt u hier rivierkloven beklimmen en afdalen, mountain biken in de omgeving en nog veel meer. De Kawasan watervallen moet u gewoonweg gezien hebben: een korte wandeling door het bos brengt u bij deze schitterende plek. U verblijft pal aan zee in het Tipolo Beach Resort en uw gastheer Jochen zorgt goed voor uw welzijn.

Tipolo Beach Resort

press to zoom

Mountain Biking Moalboal

press to zoom

Kawasan watervallen

press to zoom
1/1

Dag 15 t/m 18

Vanuit het resort wordt u naar de zeehaven van stad Cebu gebracht en vervolgens gaat u met een snelboot naar het eiland Bohol. Natuurlijk wordt u van de zeehaven naar uw resort gebracht.

Bohol heeft een leuk zandstrand met veel resorts en restaurants en tegelijkertijd heeft het binnenland ook nogal wat te bieden in de vorm van de Chocolate Hills, de Baclayon kerk, de Loboc rivier. Heel bijzonder om te zien zijn de kleinste aapjes ter wereld: de Tarsier aapjes. Als u wilt kunt u de zee opgaan om de dolfijnen te zien of u kunt besluiten wat verder te varen en naar de Walvishaaien te kijken.

De overnachtingen zijn gepland in het Lost Horizon Resort aan het strand van Alona Beach. Het is een keurig resort midden in het 'leven' van Bohol. U kunt ook kiezen voor een rustiger en luxer verblijf juist buiten de drukte en óók direct aan zee: het Linaw Beach resort. Er is geen prijsverschil: het gaat om uw persoonlijke voorkeur.

Linaw Beach Resort
Linaw Beach Resort

Rustig gelegen aan zee.

press to zoom

Chocolate Hills

press to zoom

Dolfijnen

press to zoom
1/1
Lost Horizon Resort
Lost Horizon Resort

Direct aan Alona Beach

press to zoom
Loboc rivier
Loboc rivier

Kleine watervalletjes tijdens de boottocht

press to zoom
Baclayon kerk
Baclayon kerk
press to zoom
1/1

Dag 19

U wordt naar de luchthaven van Bohol gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar het Bayleaf Intramuros hotel voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven. Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 20 en 21

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.