Reis 2101BH

Dag 1

Er wordt gevlogen vanaf de luchthaven van Amsterdam met een lijnvlucht naar uw eigen keuze. Filitravel schaft het ticket voor u aan en de afrekening gaat tegen de kostprijs.

 

Dag 2

Aan de luchthaven van Manila wordt u opgewacht en naar uw hotel in de oude binnenstad gebracht. We hebben gekozen voor The Bayleaf Intramuros, een hotel in het historische centrum van Manila. Het ligt perfect om de bezienswaardigheden van de stad te ontdekken en de service is oók perfect.

The Bayleaf Intramuros
The Bayleaf Intramuros

In het hart van de historie!

Stadsgezicht Manila

Manila Cathedral

1/1

Dag 3 t/m 6

Met een gids en privévervoer gaat u van Manila naar de rijstterrassen in het Cordilleragebergte. U wandelt door de eeuwenoude terrassen van Banaue en ziet de hangende doodskisten aan de bergwanden van Sagada. De overnachtingen zijn gepland in Native Village Inn, een resort gebouwd in de stijl van de oorspronkelijke Ifugao bevolking. Als u prijs stelt op iets meer luxe kunt u ook kiezen voor een verblijf in het Banaue Hotel.

Op de laatste dag wordt weer teruggereden naar Manila en u verblijft weer in het Lotus Garden Hotel. Het is een vermoeiende reis maar zeer zeker de moeite waard!

.

Native Village Inn: ontbijt

Het dorpje Bangaan in de rijstterrassen

Sagada: hanging coffins

1/1

Dag 7 t/m 9

U wordt afgehaald van het hotel en naar de luchthaven van Manila gebracht. 

Met een binnenlandse vlucht wordt koers gezet naar de plaats Puerto Princesa op het eiland Palawan. Het hotel aldaar is Acacia Tree Garden dat aan de rand van de stad ligt.

Puerto Princesa staat bekend om haar ondergrondse rivier die bevaren kan worden. Het is een schitterende ervaring omdat de rivier van binnen vokomen onberoerd is gelaten. Er zijn dus geen paadjes, lampjes etc.

Verder is Honda Bay, een inham van de zee, erg geliefd om een dag te bezoeken. Er zijn verschillende eilandjes waarop aangelegd wordt en de afsluiter is Sombrero Island, waar u van een drankje kunt genieten.

Acacia Tree Garden
Acacia Tree Garden

Ondergrondse rivier

Sombrero Island

1/1

Dag 10 t/m 13

Vanuit Puerto Princesa gaat u naar het noorden met een pendeldienst per minibus. Het is een avontuurlijke tocht van 5 tot 6 uur over soms slechte wegen maar die ontberingen lonen de moeite. El Nido ligt aan de Bacuit Archipel en de omgeving wordt gekenmerkt door een overweldigend mooie natuur met blauwe lagunes, kleine eilandjes en strandjes en hoog oprijzende krijtrotsen. Het is een ideale omgeving om volledig op te gaan in de alom aanwezige natuur.

Het El Nido Beach hotel ligt in het dorpje El Nido zelf en in de avonden kunt u dus het gezelschap van anderen opzoeken, naar een restaurant gaan of u op een andere manier vermaken.

El Nido Beach hotel

In de lagune

Zeester

1/1

Dag 14 t/m 18

Vanuit El Nido gaat u met een propellervlucht naar de stad Tagbilaran op het eiland Bohol. Hier wordt u aan de luchthaven opgewacht en naar  uw resort gebracht.

Bohol heeft een leuk zandstrand met veel resorts en restaurants en tegelijkertijd heeft het binnenland ook nogal wat te bieden in de vorm van de Chocolate Hills, de Baclayon kerk, de Loboc rivier. Heel bijzonder om te zien zijn de kleinste aapjes ter wereld: de Tarsier aapjes. Als u wilt kunt u de zee opgaan om de dolfijnen te zien of u kunt besluiten wat verder te varen en naar de Walvishaaien te kijken.

De overnachtingen zijn gepland in het Lost Horizon Resort aan het strand van Alona Beach. Het is een keurig resort midden in het 'leven' van Bohol. U kunt er ook voor kiezen om in het Linaw Beach Resort te verblijven: het verblijf is wat luxer en rustiger, ligt ook direct aan zee op korte afstand van het drukke Alona Beach.

Linaw Beach Resort
Linaw Beach Resort

Rustig gelegen aan zee.

Chocolate Hills

Dolfijnen

1/1
Lost Horizon Resort
Lost Horizon Resort

Direct aan Alona Beach

Loboc rivier
Loboc rivier

Kleine watervalletjes tijdens de boottocht

Baclayon kerk
Baclayon kerk
1/1

Dag 19

U wordt naar de luchthaven van Bohol gebracht en met een binnenlandse vlucht gaat u terug naar Manila. Onze chauffeur brengt u naar het Bayleaf Intramuros hotel, waar u bij aankomst ook al verbleef, voor een laatste overnachting op de Filipijnen. U kunt er ook voor kiezen de laatste nacht op het eiland Bohol te blijven. Dat betekent natuurlijk wel dat de volgende dag een pittige reisdag wordt.

Dag 20 en 21

Onze chauffeur haalt u af van het hotel en brengt u naar de luchthaven van Manila voor uw internationale retourvlucht. De volgende dag arriveert u weer in Amsterdam.